Android fabrika ayarlarına sıfırlamanın neleri sildiği, ilk olarak neyin yedeklenmesi gerektiği ve fabrika ayarları korumasının daha sonra Google hesabınızı nasıl sorduğu.
Fabrika ayarlarına sıfırlama; uygulamalar, hesaplar, ayarlar, dahili depolama alanındaki fotoğraflar ve dosyalar dahil olmak üzere bir Android telefondaki tüm verileri siler ve telefonu orijinal yazılım durumuna döndürür. Sıfırlamadan önce verilerinizi yedekleyin ve Google hesabınızı ile ekran kilidinizi bildiğinizden emin olun, çünkü fabrika ayarları koruması daha sonra bunları isteyecektir.
Dahili depolama alanındaki her şey silinir. Önceden yüklenmiş olan Android sürümü ve güncellemeler kalır. Google hesabınıza veya diğer bulut hizmetlerine yedeklenen veriler, tekrar oturum açtığınızda geri yüklenebilir.
Telefonda bir Google hesabı varsa, sıfırlama sonrasında kurulum ekranı ekran kilidini veya bu Google hesabının parolasını sorar. Bu, bir hırsızın sıfırlanmış bir telefonu kullanmasını engeller. Telefonu başkasına verecekseniz önce hesabı kaldırın.
Çoğu telefonda Ayarlar > Sistem > Sıfırlama seçenekleri > Tüm verileri sil (fabrika ayarlarına sıfırla); Samsung: Ayarlar > Genel yönetim > Sıfırlama > Fabrika ayarlarına sıfırla.
Son güncelleme: 2026-10-08
Google'ın Find Hub servisinin kayıp bir Android telefonu nasıl bulduğunu, çaldırdığını, güvenliğe aldığını veya sildiğini ve önceden nelerin açık olması gerektiğini öğrenin.
Android depolama alanının nereye gittiği, yer açmanın yerleşik yolları ve fotoğrafları, indirmeleri veya uygulamaları silmeden önce nelerin kontrol edilmesi gerektiği.
Android güvenli modun ne olduğu, Pixel, Samsung ve diğer telefonlarda nasıl başlatılacağı ve sorunlu bir uygulamayı bulmak için nasıl kullanılacağı.